CHOKLADPROVNING i STOCKHOLM | Ett smakäventyr i Gamla stan utöver det vanliga - 2025
Baggusevents # Chokladprovningar i Stockholm; 2001- 2025
Upplev en exklusiv chokladprovning i fin miljö.
För singlar, för två, grupper och företag, möhippa, svensexa etc
Beställ en Choklad/Lakritsprovning och njut !
Lär er njuta av riktig mörk choklad...
genom att vara med på en inspirerande chokladprovning.
Ni får lära känna chokladens mytiska och njutningsfulla historia
och upptäcka en ny värld av härliga chokladaromer, lära känna skillnad på enkel bulkchoklad och fin arom-choklad.
Njutbart - trevligt - lärorikt, kort och gott en bra upplevelse.
Chokladprovning med drycker
Vi provar sju till åtta olika chokladsorter mörk choklad 60 - 80 % men även 100 % med härligt fruktiga aromer tillsammans med två olika drycker - vin....torrare, starkare eller sötare; rom/cognac/whisky !
Vi lär oss också den fantastiska historien om chokladen, hur den tillverkas och om växten.
Pris: 400 kr
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Sagt om våra provningar: Vi var mycket nöjda med provningen. Valentina gick verkligen hem hos tjejerna på provningen och alla verkade kanon-nöjda efteråt. Har verkligen fungerat smidigt detta arrangemang. Ska komma ihåg att rekommendera er för liknande arrangemang framöver.
Lär dig njuta fin choklad i Stockholms finaste provningslokaler!
En mycket kort guide till chokladpralin tillverkning.
Paris och choklad går liksom ihop, eller hur? Det är en sådan tradition där de prestigefyllda chokladproducenterna rullar ut nya erbjudanden varje säsong, precis som modehusen.
Men här är några begrepp som förblir konstanta.
Pralin/BonBon — vanligen en ganache överdragen med choklad. Pralin betyder överdragen med....
Ganache — chokladmassa blandad med grädde och smör och ev. smaksättning
Tryffel — egentligen en ganache rullad i kakaopulver...men numera heter det mesta i butiken "tryfflar"
Nougatin — rostad mandel i karamelliserat socker.
Karamell — en blandning av karamelliserat socker och smör och mjölk eller grädde.
Pate d'amandes – mandelmassa – mandel mald tillsammans med socker.
Gianduja — en italiensk specialitet av choklad utblandad med malda rostade hasselnötter.
Nougat, vit seg — vanligen skummande äggvita blandat med mandel, honung, socker och pistagenötter.
Croquante, — brun knäckig nougat i olika former
Wienernougat, brun/mörk — är vanligen gjord av socker, kakaosmör, kakaomassa och nötter
Historisk chokladmakare i Paris - Debauve et Gallais
Chokladprovning "de luxe" Ni provar - tio lyxchoklader (ovanliga och dyra)
och praliner av fina tillverkare tillsammans med drycker. Pris: 550 kr
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ren chokladprovning - utan drycker Pris: 350 kr
Här lär ni er cacaons historia, tillverkning och grunderna i hur man provar denna gudaspis.
Vi provar vanligtvis åtta sorters choklad med avseende på tillverkare, procenthalt, smaksättningar m.m. Lärorikt och gott.
Mycket nytt har hänt sedan du kanske var på chokladprovning för 5-10 år sedan...
Det händer mycket spännande i chokladvärlden nu.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Choklad & Lakritsprovning
Ni får det bästa av två världar.
Vi provar världens bästa lakrits och choklader.. kom och njut dubbelt!
Pris: 400 kr
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vi kan även ordna # Lakritsprovningen för möhippan !
Drick härlig och riktig aztekchoklad (fast med socker) hos Angelina/Paris eller Sampaka/Barcelona
eller Café de Flore..kanske La Charlotte de l’Isle, eller Un Dimanche à Paris!
Vad är hälsa?- Jo, det är choklad" (Brillat-Savarin)
Boka en egen privat chokladprovning hemma.
# Chokladprovning & chokladtest i Stockholm
I Japan kallas Alla hjärtans dag ofta för Chokladens dag!
