Baggusevents header1juni

BAGGUS PROVNINGAR EVENT GAMLA STAN STOCKHOLM

Amaroneprovning: Upplev vinprovning med italienska Amaroneviner‎ i Stockholm.

naturviner ekologisk röd

Amaroneprovning och Vinprovningar i Stockholm.
Ni provar och analyserar sensoriskt fyra - fem viner av olika ursprung och typ. Ostbricka ingår.
Italien: Barolo, Brunello, Chianti, Amarone & andra italienare med ostar
Spanien: Rioja, Priorato, Ribera del Duero m.fl.
Frankrike runt:Bordeaux, Bourgogne, Norra och Södra Rhônedalen

Nya världen + Sydafrika
Pris:550 kr
boka upplevelser stockholm





 

Provning av Eko-, Bio- och andra Naturviner....


Amaroneprovning - Valpolicella - Ripasso - Superiore - Riserva - Recioto
Amarone är vinet som bara blir alltmer populärt. Det röda, mustiga, unika vinet gjort på torkade altdruvor - appassimento - kommer från Valpolicella i norra Italien. Det doft- och smakrika vinet finns i flera stilar. I Valpolicella görs också vin som kallas för Recioto, Ripasso och Valpolicella Superiore. Det vanligaste vinet heter dock bara Valpolicella

Veneto är en av Italiens största vinregioner. Den intar med god marginal första platsen vad gäller produktion av kvalitetsvinerna DOC och DOCG. Venetos vingårdar är koncentrerade till trakten kring Verona.
Veneto är ett ovanligt spännande vindistrikt idag. Det har gått från produktion av ganska blaskiga, saftiga viner till mer komplexa, fylliga, ofta med hygglig lagringspotential. Den stora framgången med Amarone della Valpolicella har de senaste åren har förstås lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset.

 

Corvina med botrytis Amaroneprovning

Ripasso innebär att vinet jäser en andra gång, två till tre veckor, tillsammans med jästresterna från jäsningen av ett Amaronevin.
Till skillnad från den klassiska recioton får Amaronevinet jäsa ut helt och blir därmed torrare. En Amarone får inte understiga 14% i alkoholhalt och måste lagras i minst tre år innan den får säljas. Restsockerhalten får inte överstiga 15 gram/liter. Sforzatovin tillverkas enbart i Valtellina
Valpolicella Superiore h
eter det med druvor som torkat en månad.
Ibland får druvorna även Ädelmögel-botrytis- som kan förädla smaken.
Passito är en metod inom vintillverkning. Det är både namnet på metoden och på vinet som tillverkas enligt metoden torkade druvor.
Recioto kommer av recie som betyder öron på Verona-dialekt.


Detta är ett tillfälle att gå på djupet med amaronevinerna och uppleva de olika stilar som vingårdarna producerar idag/ Välkomna!.


 

Amarone område

Sagt om våra arrangemang: Vi vill bara tacka för Amaroneprovningen i fredags... det var mycket uppskattat  /MEK

eller välj av följande viner från vinområdena:

  • Champagneprovning
  • Bordeauxprovning
  • Alsace / Chablis
  • "Giro d'Italia"
  • "Tour de France"
  • Chianti längs "Chiantigiana" i Toscana.
  • Ripasso & Amarone
  • Bourgogne
  • Napa - USA
  • Nya världen + Sydafrika
  • Ekologisk & Biodynamisk                   

vinprovning


Lite om ostar

Vitmögelostar är välkända storheter som Brie de Meaux och Camembert, men också andra topp­ostar som Chaourche, Coulommiers och Brillat Savarin.

Blåmögelostar är förstås lämpliga på ostbrickan. Bland de blågröna mögelostarna är tre mer berömda, uppskattade och ansedda: Roquefort, Gorgonzola och Stilton. Andra ostar är Bleu des causses, Bleu de bresse, Cabrales, Maytag, Rossini Blue, Danablu och Blue dorset.

Världen är full av hårda/ halvhårda ostar: holländska Gouda-boerenkaas, schweizisk Appenzeller, Emmentaler och Gruyère, Beaufort, Comté, Morbier, danska Samsö, Manchego, Roncal, italiensk Parmesan och svenska kopior och orginal, Svecia, Västerbotten, Prästost, Herrgårdsost, Grevé.

Kända kittostar är Époisses, Livarot, Maroilles, Munster, Reblochon, Tilci och Vacherin, Port salut, Taleggio m.fl.

Kända ostar gjorda på getmjölk är Cabrales från Spanien, Bûcheron, Crottin de chavignol, Valencay, Picodon, Pouligny-St-Pierre, Chabichou, Rocamadour och Büche cendrée från Frankrike. Hawkstone och Satterleigh från England och Gullspira, Skärvången, Smååkrans, Gärde, och Gärdnäs från gårdar i Sverige.
Provningen tar ca 2 timmar
Upplev italienska Amaroneviner‎ i Stockholm.


 ost och vinprovning - Stockholm


  Amaroneprovning i Stockholm !
- Ost och vinprovning -

TAGS:   #Amaroneprovning, #Stockholm ! #Ost och vinprovning, #winepros #vinjournalist #oenologists #winewriters #vinbloggare #winecommunicators #vininfluencers #wineaficionados #winebizzers #wineconnoisseurs #wineenthusiasts #vinnördar #vinhistoriker, #Vinprovningar, Amarone, Ost och vin, Upplevelser,  Stockholm centrum#

Baggusevents header bottom provningar

Avbokning grupper:
7 dagar innan, ej avgift. Inom 7 dagar, avgift 1 000:-.
T.o.m. dagen innan provning är justering av antal deltagare möjlig.
Avbokning/Justering/Förändring samma dag – full debitering.

 

Skriv ut E-post

Webbproduktion