Calvados i Stockholm: Provningar av exklusiv calvados i Stockholm 2024
Vill ni lära er om fransmännens äppel och päron - eau de vie - Calvados eller kort Calva? + Cider!
1. Calvadosprovning - "Calvados från början"
Lär er grunderna i hur man provar calva, om dess historia och framställning.
Pris: 550 kr
2. Calvadosprovning med äldre sorter;
Pays d´Auge och Domfrontais calvados lär dig mer om Calva..
Pris: från 650 kr
3. Calvados och chokladprovning
Ni provar fyra vällagrade calvasorter från Nomandie och kombinerar med 6-8 bitar av världens bästa choklader.
Tidåtgång: ca.två timmar
Pris: 575 kr
📞0762 543 074
Calvados - Fransk cidersprit gjort på äpplen och päron.
AOC är den franska ursprungsmärkningen på livsmedel som följer bestämda kriterier.
Men det är skillnad på calvados och calvados. Så här fungerar reglementet:
AOC Calvados: Den vanligaste typen av calvados utan regler för hur destilleringen ska gå till, men många använder kolonnpannor. Drycken måste lagras i minst två år. Enkel och lite trist men används som "shot" i en trou normand eller i en sorbet.
AOC Calvados Domfrontais: Drycken kan destilleras i kolonn eller i alambic och lagras minst tre år på ekfat. Äpplen odlas mestadels kring staden Domfront. Calvadosen är mer fruktig och innehåller alltid 30% päron.
AOC Calvados Pays D’Auge: Calvados som ska destilleras två gånger i enkelpanna (alambic en kopparpanna som rymmer maximalt tre tusen liter). Den måste lagras minst två år på ekfat. Odlingsområdet är begränsat och det finns även regler kring vilka typ av äpplen som ska användas.
Avbokning grupper:
7 dagar innan, ej avgift. Inom 7 dagar, avgift 1 000:-.
T.o.m. dagen innan provning är justering av antal deltagare möjlig.
Avbokning/Justering/Förändring samma dag – full debitering.
Clavados drinkar
TAGS: Calvadosprovning / Calvadostest i Stockholm,
Provning av exklusiv calvados, cider i Stockholm 2024
Avbokning företag
7 dagar innan, ej avgift, full debitering därefter
T.o.m. dagen innan provning är justering av antal deltagare möjlig.
Justering/Förändring samma dag – full debitering.