Upplev mörk Rom provning i Stockholm 2024 - Zacapa - Provningar av exklusiv mörk rom och choklad - Premium rom, Presentkort 📞0762 543 074
# PROVA GOD MÖRK ROM ~ taysta Zacapa i Gamla stan
Vill ni lära er om Rom, Fatlagrad premium rom, Rom och Choklad !
- Boka då någon av dessa!
1. Romprovning - lagrade romsorter
Lär grunderna i hur man provar rom, historia och tillverkningen.
Ni provar fyra sorter och lär er om denna sockerrörsdryck.
Tidåtgång: ca.två timmar - 💥Pris: 560 kr
2. Provning av väl fatlagrade romsorter/ Premium rom ...Exklusiva provningar
Prova fem sorter, kanske någon av dessa; Demerara, Zacapa, Le Rhum Barbancourt en Haiti, Admiral Rodney, Mount Gay,
Botran, Angostura, Appelton, Monymusk, Panamonte, JM, La Favorite, Ron Millonario, Foursquare, Zabana m.fl.
– behöver vi säga mer?
Pris: 660 kr
📞0762 543 074
3. Rom och Chokladprovning
Fatlagrad rom & mörk exklusiv choklad !
Ni provar fyra vällagrade romsorter från nationer som Guayana, Jamaica, Guatemala, Martinique, Reunion m.fl. ställen och kombinerar med några bitar av världens bästa choklader.
Missa inte denna provning!
Provningarna tar 2 timmar.
Pris: 550 kr
4. ROM MASTER PROVNINGAR. Kontakta oss:📞0762 543 074
5. Prova Speed tasting ..... Provningen tar bara en timme! För er som har ont om tid eller...
"Det finns utan tvekan inget som lugnar själen så mycket som rom och sann religion"/ Lord Byron
Cachaça är en spritdryck som i huvudsak kan liknas vid Rhum agricole och kallas även för Aguardente de cana (sockerrörsbrännvin) eller Pinga. All Cachaça och Pinga är Aguardente, men inte all Aguardente/Pinga är Cachaça.
Den första uppteckningen av ordet pinga som cachaça går tillbaka till 1773. Ordet hänvisar till destillationsprocessen i alambiquen , där slavarnas sockerrörsvin upphettas och dess ånga kyldes och kondenserades långsamt och kom ut i droppar - Pingas.
Cachaça är en unik brasiliansk produkt. Numera vill man kalla den en typ av rom
- men …The Brazilian Cachaça Institute vill att den ska bli en egen internationellt varumärkesskyddad kategori..bl.a. för att komma tillrätta med olagliga hembränningen ( som ligger på 70-80% av all Cachaça produktion ).
Det första villkoret för att kallas Cachaça är att den ska produceras i Brasilien, ska ha en alkoholhalt av 38-48 procent vid en temperatur av tjugo grader Celsius, erhållen genom destillation i kolonnpannor av jäst sockerrörsjuice.
Den dricks oftast olagrad men lagras den görs det ofta på brasilianska träslag som Amburana, Bertholletia, Jequitibá, Bálsamo, Amendoim m.fl. eller/och Bourbonfat..Cognacfat…Vanligast är att dricka den olagrad i drinkar som: Caipirinha, Batida, Caju Amigo, Colada Brazil, Leite de onça, Coco Batida, Quentão mfl. Saude!
- Bra Cachaça - Pinga - Aguardente; Novo Fogo, Leblon, Germana.
Det finns mer än 5000 olika legala Cachaçamärken!
God mörk rom... Romprovning i Stockholm - Chokladprovning - Fatlagrad Premium rom! Rom och choklad som bäst.
Brasilien gör mer sockerrörsprit - Cachaça - Pinga - Aguardente - än något annat land i världen.
DEN SVENSKA PUNSCHEN är nästan odrickbar pga den höga och farliga sockerhalten (150-300gr/l). Denna dryck stammar från den tiden då man blev hög av det dyra sockret som i stort sett bara överklassen konsumerade.
Ni kan förbättra drycken genom att hälla i torr rom alt. cognac!
SVENSK PUNSCH…blir tre flaskor
8 dl vatten
11 dl vitt socker..kan minskas!
12 dl sprit; vodka och/eller byt till Melass-rom eller lyxigare VSOP Cognac och/eller bara Arrak eller blanda efter smak!
37 cl vitt vin och/eller citronsaft efter smak
Smaka av med: ca. 1 dl starkt thé - typ svart
Lös socker i vattnet under uppvärmning. Låt svalna.
Blanda sockerlag, sprit, arrak och vitt vin/citronsaft.
Smaka dig fram.
Häll upp på flaskor och låt vila i minst ett par veckor. Lagra mörkt…LYCKA TILL!
Punschen och Arraken är släkt med melassbaserad Rom!
- ARRAK kom första gången till Sverige 1733 från Java ..
Gammalt recept på Arrack från Batavia
”Cirka sjuttio pund glutinöst ris läggs i ett kar som måste innehålla qu; torra kakor av risjäst som traditionellt används i Sydkina för att starta jäsningar; runt denna rishög hälls hundra mått vatten och på detta tjugo mått med melass. Efter ytterligare två dagar i detta kar skiftas ingredienserna till ett större kar där de får ny tillsats av fyra hundra mått vatten och hundra mått melass.
Sen fortsätter processen utomhus. I ett separat kar blandas omedelbart fyrtio mått palmvin med niohundra mått vatten och hundrafemtio mått melass. Får förbli i detta tillstånd i två dagar, varvid de förra av dessa preparat (ris-melassblandningen) transporteras till ett ännu större kar och det senare (palmvin-melassblandningen) är i ett kar placerad ovanpå vars innehåll sedan hälls ner på ris-melassblandningen genom ett hål som är borrat för ändamålet nära botten. Blandningen jäsas i två dagar, sedan hälls det i små lerkärl som innehåller ungefär tjugo mått vardera, i vilka det står ytterligare två dagar. Därefter destilleras mäsken. Sedan destillerades det igen, och ibland en gång till, antingen ensamt eller med stjärnanis och de bästa kvaliteterna hamnar då på mellan 60 - 70 procent alkohol. Förvaras sedan på lerkrukor"
Klassiska romdrinkar
"Always do sober what you said you would do drunk.
That will help to keep your mouth shut" Ernest Hemingway
La Floridita daiquiri6 cl Ron - Havana club helst Hemingways drinkar av ljus/mörk rom)...eller en Daisy de Santiago |
Tiki - den första människan enl. maorisk kultur.. Kia ora! Tiki Cocktails - exotiska romdrinkar lär du dig HÄR! |
Q.B. - Quiet Birdmen - Cooler… Den COOOOLASTE! 3 cl orange juice 1,5 cl limesaft 1,5 cl honungssirap 1 cl Falernum 3 cl sodavatten 3 cl Jamaica rom 3 cl vit Puerto Rico eller Cuba rom 1,5 cl Demerara pot-still mörk rom 2 stänk Angostura bitter lite ingefärs sirap..kan uteslutas Kombinera alla ingredienser med en handfull krossad is. Blanda i 5 sekunder, häll sedan i ett dubbelt gammaldags glas med mer krossad is. För att vara helt äkta, garnerar du med mynta kvistar. |
The Original Rum - Punch Den första tryckta notisen angående RP är från 1632. Rum-Punch bestod av fem ingredienser och blev sjömännens ersättningsdryck för ölen som blev dålig i det varma karibiska klimatet. Spreds senare till de “högre” stånden i västvärlden. (se bild ovan) Dessa steg är för att påminna om receptet för en äkta Rom - Punch. 1 del av surt 2 delar av sött 3 delar av starkt..gärna 160 proof 4 delar av svagt.. 5 lite kryddor |
Daiquiri 2 |
|
6 cl Rom 6 cl Lime 6 cl Sourmix + lite sockerlag 1 skopa krossad is |
Margarita-glas Blender Limehjul |
Cuba libre | |
6 cl Ron 12 cl Coca Cola 1 skvätt Roses Lime |
Highball-glas Bygges Is Limeklyfta |
|
|
|
IGP Rhum de la Guadeloupe |
The swedish doctor.. | |
3 cl Jamaicarom |
Förbättra den nästan odrickbara svenska Punchen! Salud! / Mr Hotei /Bartender |
Andra namn för rom: Rumbustion, rumbo, rumbowling, rumbullion, Kill devil
Rom och choklad i Stockholm 2024
Boka privat romprovning hemma..
📞0762 543 074
TAGS: #Romprovning, #Stockholm, Gamla stan - Mörk rom
- Provningar exklusiv mörk rom och choklad - Premium rom, #Zacapa.
Presentkort
Avbokning företag
7 dagar innan, ej avgift, full debitering därefter
T.o.m. dagen innan provning är justering av antal deltagare möjlig.
Justering/Förändring samma dag – full debitering.