11:04 - Ölprovning
ÖLPROVNING Vi provar olika öltyper, från gammal ale till specialöl, och får lära oss ölhistoria och om tillverkning av de olika öltyperna.
Svenska microbryggerier testas också.
Välkomna!
Hej och välkommen till BE - Eventförmedlare i Stockholm
Vi organiserar-förmedlar-arrangerar upplevelser - event i Stockholm.
Vi nås på mobil: 0762 543 074 eller
mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Vi svarar normalt inom några timmar.
Eventen hålls för för grupper i Stockholm
och utförs av proffesionella ledare under 1,5-2 timmar.
Ingen försäljning av rusdrycker på eventen.
ÖLPROVNING Vi provar olika öltyper, från gammal ale till specialöl, och får lära oss ölhistoria och om tillverkning av de olika öltyperna.
Svenska microbryggerier testas också.
Välkomna!
Att öppna en flaska champagne med sitt skummande innehåll är kanske ingen konst i sig.
Fyra bubbel av olika slag.
Tillvägagångssättet och de rätta handgreppen finnas ofta beskrivna i bättre vinlitteratur. Där kan stå hur man först avlägsnar "le muselet" som håller korken på plats. Sedan hur man fattar flaskan med ett stadigt grepp i botten med ena handen och håller korken i den andra med tummen på toppen. Så lutar man hela bouteillen i 45° graders vinkel och vrider på flaskan, inte på korken, samtidigt som man håller emot korken. Med ett lätt pysande kommer så korken ur flaskan - i bästa fall.
I de flesta champagnesammanhang är detta det vanliga sättet att öppna en flaska med den bornerande drycken.
Men det finns också ett annat, effektfullare, konstfärdigare, roligare och farligare sätt som mycket snabbare gör det eftertraktade innehållet åtkomligt.... och det är att öppna flaskan med ett sabelhugg, att SABRERA en flaska - Sabre à Champagne! Själva sabelföringstekniken vid dekapiteringen av bouteillen kallas för SABRAGE.
Välkomna att lära er konsten! Lägg till för sabrering!
Provning av Champagne och Crémant Lär dig champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar.
Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav! Boka redan nu för partyt 2024!
Välkomna!
Provningen - "Whisky från början" - är en av de populäraste och den nyttigaste!
Vi provar fyra intressanta sorter och lär oss grunderna i hur man sensoriskt provar whisky! Välkomna!
För beställning, maila
Vinprovningen lär er om vinhistorik, distrikt, druvor, vinifikation mm.
i provningslokaler centralt i Stockholm.Ni lär om spanska viner, italienska viner, franska viner, sydafrikanska viner och nya världens viner. Vi provar fyra vita viner
Välkomna!
Vill du lära dig om gin då kan du komma singel eller tillsammans med dina vänner, och bekanta er den för tillfället kanske mest trendiga spritsorten...
- Är en kväll för dig som vill fördjupa din ginkunskap och vandra vidare blad spännande sorter.
Tillverkare från när och fjärran: Sverige, Japan, Norge, Skottland, Finland, Australien mm
London dry, Old Tom, Destilled gin, barrel ages, pink gin
Grupper om ca.8 personer kan boka en egen provning! Ni provar och analyserar destillaten i små grupper under avspända former och med ett personligt bemötande.
1. Introduktion till att prova vin. Provningsmetodik. Hur man systematiskt bedömer och beskriver vin. Ni går igenom grundsmakerna.
Sensorisk analys - Provning av vita viner -
VÄLKOMNA !
För beställning, maila
Att prova maltwhisky har blivit ett allt vanligare nöje och att göra det i källare uppförda under samma tidsepok som då whiskyn såg dagens ljus ger en fin extra dimension åt whiskyprovningen. Kom och insup atmosfären i våra medeltida valv i Gamla stan.
Välkomna!
För beställning, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vill du lära dig om Rom, Rum, Ron, Rhum; då kan ni komma tillsammans med era vänner, och bekanta er med Karibiens fantastiska nektar och upptäcka nya doftdimensioner. - Bättre sorter med ett stort smakspektrum.
Välkomna!
På Lakrits & Chokladprovningen får ni smaka på söt och salt lakrits samt lakritschoklad och lära er vad lakrits är, om roten, hur man tillverkar lakrits, lite historia om lakrits och annat matnyttigt om lakritsen. Lär dig njuta av riktig choklad och lakrits...Ni får det bästa av två världar!! Vi provar världens bästa lakrits och choklader.. kom och njut dubbelt! Välkomna!
Pris:400 p.p kr Välkomna!
Lär dig njuta av riktig choklad... genom att vara med på en riktig chokladprovning! Du komma till oss singel eller tillsammans med dina vänner och bekanta. Du får lära känna chokladens mytiska och njutningsfulla historia och upptäcka en ny värld av härliga lyxiga chokladaromer och lära dig känna skillnad på enkel- och arom-choklad.
Välkomna!
Vill ni prova champagne och andra bubblande viner då kan ni komma tillsammans med dina vänner, kunder eller kollegor och bekanta er med champagnens fantastiska värld och upptäck nya vindimensioner!
Provning av Champagne, Cava, Prosecco och Crémant med tilltugg. Lär om champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar.
Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav!
Välkomna!
Vill du lära dig om Rom, Rum, Ron, Rhum de luxe; och prova med fin choklad, då kan du komma singel eller tillsammans med dina vänner,
och bekanta er med karibiens fantastiska nektar och upptäcka nya doftdimensioner. Pris: se hemsidan Välkomna !
Vinprovningen lär er om Valpolicellas - Amarones vinhistorik, distrikt, druvor,
vinifikation mm. Vi lär om Amarone och Valpolicellaviner.
Vi provar med 3-5 olika ostar.
Välkomna!
Ni får lära känna chokladens och lakritsens mytiska och njutningsfulla historia.
Vi provar några av världens bästa tillverkare och lär oss om lakritsrotens, kakaobönans och chokladens historia.
Välkomna!
Många sorters gin med de olika typerna: London, Dry gin, Svensk gin, Smaksatt, rökig m.fl!
Lär om grunderna från ursprung till provsmakningsteknik.
För dig som vill utforska ginvärlden och förstå skillnaderna.
Intressant även för dig som inte förstått ginvärldens mångfald men kan whisky och rom etc.
På senare tid har Japan blivit en betydelsefull whiskyproducent.Det första whiskybränneriet startades 1923 men det var inte förrän på 1960-talet japansk whisky producerades i betydande kvantiteter och kvaliteter. Även andra än Japan & Sverige gör ok whisky! Indisk Amrut..... Pris:750 kr Välkomna!
För beställning, maila
Ni provar flera väl lagrade sorter av Rom-Rum-Rhum från Karibien och Sydamerika denna kväll
med fin mörk choklad från de bästa tillverkarna!.
Specialprovning!
Anmäl dig nu! Kom och lär dig mer om DENNA GODA KOMBINATION.
Upptäck nya aromer med rom och choklad!
Välkommen!
Lär dig champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar.
Att sensoriskt analysera fyra de luxe bubbel och att njuta därav!
Pris: Deluxe 650 kr p.p
Välkomna!
- Ale, Lager, Lambic, Porter, Stout, Trappist, Veteöl.
Ni provar 6 olika typer och lär er om historien, tillverkningen och provar sensoriskt!
Välkomna!
Specialsorter!
Vill ni lära om Rom, Rum, Ron, Rhum; då kan ni komma tillsammans med dina vänner, och bekanta er med karibiens fantastiska nektar och upptäcka nya doftdimensioner. -
Välkomna!
För beställning, maila
Välkomna på klassisk ölprovning! En grundkurs i öltyper - Abbey, Ale,Lager, Lambic, Porter, Stout, Trappist, Veteöl.
Vi provar 6 olika typer och lär oss om historien, tillverkningen och provar sensoriskt!
Välkomna!
Vi kan erbjuda er professionell handledning i konsten att degustera, evaluera & estimera olika grappa,marc,orujo m.fl! Grappa görs av resterna vid vintillverkning. När man använt druvskalen vid jäsningen till vin tar man bort druvskal, kärnor och det kvarvarande vinet och av dessa restprodukter kan destillera sprit. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs.
I EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i regioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Grappans kvalitet beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras. Den vanligaste grappan är enkel, kolonndestillerad sprit men många vinfirmor gör även premium/prestigegrappa. Grappaprovning i Stockholm.
Upptäck en ny värld av aromer!
För dig som vill lära dig om the real Deal, dvs Tequila gjord på 100% Agave. Vi går igenom vad det handlar om, historia, råvara, skörd, fermentering, destillering och lagring. Vilka regler finns? Vem ser till att de efterlevs? Kaktus? Masken i flaskan? Vad är "fulTequila"? Vilka tillverkare gör bra Tequila? Hur dricker man Tequila? Många frågor får svar under denna intressanta provning.
Fyra olika Tequilasorter med olika ålder och karaktär samt en Mezcal provas. 535 kr
Vill du prova champagne och andra bubblande viner tillsammans med dina vänner, kunder eller kollegor och bekanta er med champagnens fantastiska värld och upptäck nya vindimensioner! Provning av Champagne och Crémant även Cava, Cap Classic, Great British, Sekt, Prosecco, m.fl bubbel, Skumvin
Lär dig champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar.
Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav!
Välkomna!
Vinprovningen lär er om Valpolicellas - Amarones vinhistorik,
distrikt, druvor, vinifikation mm. Plus andra Italienska storheter från Chianti och Piemonte,
Vi provar med 3-5 olika passande ostar.
Välkomna!
För beställning, maila
På Lakritsprovningen får ni smaka på söt och salt lakrits samt lakritschoklad och lära er vad lakrits är, om roten, hur man tillverkar lakrits, lite historia om lakrits och annat matnyttigt om lakritsen. Välkomna!
För beställning, maila
Lär er njuta av riktig choklad... genom att vara med på en riktig chokladprovning i Gamla stans mysiga kvarter!
Tänk choklad!
Välkomna!
Vinprovningen lär er om vinhistorik, distrikt, druvor, vinifikation mm.
Vi lär oss om röda spanska viner. Bierzo, Rioja, Ribera, Priorat...
Några matchande ostar ingår
Välkomna!
För beställning, maila
Provning av Champagne och Crémant m.m. Lär er champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar. Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav!
550 kr per person
Vi lär er även sabrering! 350 kr pp
Välkomna på ett häftigt event!
Vill du lära dig om gin då kan du komma singel eller tillsammans med dina vänner, och bekanta er den för tillfället kanske mest trendiga spritsorten...
- Är en kväll för dig som vill fördjupa din ginkunskap och vandra vidare blad spännande sorter.
Tillverkare från när och fjärran: Sverige, Japan, Norge, Skottland, Finland, Australien mm
London dry, Old Tom, Destilled gin, barrel ages, pink gin, smoky gin
Grupper om ca.8 personer kan boka en egen provning!
För beställning, maila
En grundkurs i öltyper - Abbey, Ale,Lager, Lambic, Porter, Stout, Trappist, Veteöl. Vi provar 6 olika typer och lär oss om historien, tillverkningen och provar sensoriskt! Välkomna!
För beställning, maila
Kom och prova choklad från de bästa producenterna! Upptäck den stora skillnaden mellan snabbköpschoklad och hantverksmässigt gjord choklad. Underbara smaker med toner av: hallon, citrus, plommon, russin, nötter(inga nötter i men kan innehålla spår - fråga), nyrostat kaffe, madurotobak mm
Du får lära mer om vad Sustainable betyder för chokladens framtid. Choklad ska inte bara vara gott för oss, utan ge arbetarna en möjlighet till en bra framtid samt ett hållbart och miljövänlig odling.
Välkomna till en njutningsfylld event.
Lakrits - Svensk, Finsk, Italiensk, Isländsk mm.
På lakritsprovningen får ni smaka på söt och salt lakrits samt lakritschoklad och lära er vad lakrits är, om roten, hur man tillverkar lakrits, lite historia om lakrits och annat matnyttigt om lakritsen. Provningen tar 1,5 timmar. Pris från 400 kr p.p
Välkomna!
För beställning, mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Fullbokat - Vinprovningen lär er om Valpolicellas - Amarones vinhistorik, distrikt, druvor, vinifikation mm. under avspända & trevliga former i mysiga provningslokaler i city i Stockholm. Vi lär oss om Amarone och Valpolicellaviner. Vi provar med 3-5 olika ostar Välkomna!
För beställning, maila
Vinprovningen lär dig om Amarone, vinhistorik, distrikt, druvor, vinifikation centralt i Stockholm. Vi lär oss om röda viner och ekologiska termer.
Välkomna!
För beställning, maila
Provning med standardchampagne,cremant,mm
Lär dig champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar.
Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav! Lär dig sabrera..läs mer om sabrering på vår henmsida!
Osttilltugg ingår!
Välkomna!
Vi har många fler provningar än Glasprovning då man lär om hur glasen påverkar upplevelsen av aromerna!Inga förkunskaper är nödvändiga.
Nu kan vi erbjuda internetprovningar för privatpersoner och företag!
Välkomna!
Mycket intressant och rolig provning!
En måste-provning för den matintresserade!
Oljor från Italien, Spanien, Grekland mfl samt ett par Balsamico.
Historia, odling, tillverkning, tradition och provsmakning.
Små lokala producenter med oliven i fokus...
Boka nu!
Välkomna!
Vi lär oss om spanska viner, italienska viner, franska viner, sydafrikanska viner och nya världens viner. Räcker det med en sorts vin till ostbrickan? Det finns inget "allroundvin" som passar till hela ostbrickan och det är just här vi har kruxet. I Sverige har vi haft förkärlek för att blanda väldigt olika typer av ostar. Det gör valet av dryck knepigt och det kan mycket väl bli så att både två och tre olika viner skulle kunna passa bra beroende på vilken kombination man tar. Vi provar två vita och två röda viner med 3-5 olika ostar.
Välkomna!
Vill du prova enastående champagne tillsammans med dina vänner, kunder eller kollegor och bekanta er med bubblornas fantastiska värld och upptäck nya vindimensioner.
EKO - BIO - NATUR
Välkomna!
Vi lär oss om italienskt vin och provar fyra-fem viner med några olika ostar
Välkomna!
Avecprovning... En av varje, gott och blandat? Lär dig mera om allt gott! Välkomna!
För beställning, maila oss!
Vi provar fyra-fem amaroneviner tillsammans med passande ostar
Välkomna!
För beställning, maila
Vill ni lära om Cognac/Brandy så är det här ett bra tillfälle.
Då kan ni komma och bekanta er med denna fantastiska dryck och upptäcka nya doft- och smakdimensioner!
Inga förkunskaper är nödvändiga.
Välkomna!
Vill ni lära er om fransmännens äppel och päron - eau de vie; Calvados?
Ni provar 4-5 sorter
Inga förkunskaper är nödvändiga.
Välkomna!
Att jämföra bra ale/öl med whisky!
Med spännande smaker utöver stormarknadölen platthet - finns här nu dofter som ljung, tall, krusbär, citrus, fat, sälta, kaffe, choklad - dofter som kommer tillbaka från det förflutna, för att inte tala om alla nya aromer från utlandsöl.Aldrig har det funnits ett så spännande urval drycker att utforska.
Det finns en solid grund för att matcha öl med whisky - de är trots allt i huvudsak gjorda av samma basmaterial. Det finns emellertid tillräckligt stora skillnader för att göra det hela intressant. Utöver de uppenbara skillnaderna i alkoholhalten inkluderar öl ofta humle och påverkas mer av ett mycket bredare urval av malt och jäst. Whisky har självklart sina egna influenser, inte minst effekten av trätunnor och lagringstid.Legenden säger att provningen har sitt ursprung i Tollbooth-baren på Glasgows saltmarknad. Barens ägare, som öppnade 1892, noterade en intressant övning bland hans fattigaste kunder - grupper av män köpte en skål öl och en flaska whisky att dela. Den initiativrika irländaren slog sedan på sin stora idé - att servera ale och whisky tillsammans i mycket mindre glas.
Vi kan erbjuda er professionell handledning i konsten att degustera, evaluera & estimera olika grappa,marc,orujo m.fl! Grappa görs av resterna vid vintillverkning. När man använt druvskalen vid jäsningen till vin tar man bort druvskal, kärnor och det kvarvarande vinet och av dessa restprodukter kan destillera sprit. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs.
I EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i regioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Grappans kvalitet beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras. Den vanligaste grappan är enkel, kolonndestillerad sprit men många vinfirmor gör även premium/prestigegrappa. Grappaprovning i Stockholm.
Upptäck en ny värld av aromer!
Välkomna!
Vinprovningen lär er om vinhistorik, distrikt, druvor, vinifikation mm.
Vi provar fyra sorter - Ruby, LBV, Tawny och en Vintage - EKO varianter. Klassiska tillbehör
Välkomna!
För beställning, maila
Vi kan erbjuda er professionell handledning i konsten att degustera, evaluera & estimera olika grappa samt marc,orujo m.fl! Grappa görs av resterna vid vintillverkning. När man använt druvskalen vid jäsningen till vin tar man bort druvskal, kärnor och det kvarvarande vinet och av dessa restprodukter kan destillera sprit. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs.
Vinprovning EKO - Biodynamiskt - Naturvin . ‘Vin Méthode Nature’
Ni får lära er om olika typer av certifieringar och regler av
ekologiska viner. Två vita, ett rosé och två röda provas samtidigt
som vi reder ut begreppen.
Hållbarhet, besprutning, gödsling, tillsatser.
Sherry, vinvärldens bäst bevarade hemlighet! Sherry är det lite bortglömda starkvinet som nu är på stark frammarsch och erbjuder ett brett spektrum av olika stilar i såväl färg, doft som smak. Sherry kan mycket väl vara världens bästa dryck till mat, visste du tex att sushi med en Fino, kantarellsoppa med en Amontillado eller en grillad entrecote med en Oloroso kan få smaklökarna att sjunga av glädje!